Er strømmen gået?Hjælp! Hvad gør jeg?
Er uheldet ude, og strømmen gået i dit hjem,  er der en række tiltag du selv kan udfører for at fejlfinde, og forhåbentlig genetablere strømforsyningen til dit hjem. Vi har oplistet en række punkter du gennemgå i din fejlsøgning:
1
Er det dit hus eller hele nabolaget?

Først skal du finde ud af om strømmen er gået kun hos dig, eller om hele nabolaget er mørklagt.

Eller måske af et kun en afdeling i dit hjem som ikke har strøm - I så fald er det højst sandsynligt en sikring der er gået.

2
Check hovedafbryderen er slået til

Hovedafbryderen skal være slået til for at der strøm i dit hjem. Du kan se forskellige varianter af hovedafbrydere her.

Afbryderen kan slå fra ved en fejlspænding på dit elnetværk.

3
Hovedafbryderen slår konsekvent fra

Dette forudsages oftes af el artikler som har en fejl. Fremgangsmetoden er du slukke for alle grupper på dit relæ.

Herefter tænder du en gruppe, og slå efterfølgende hovedafbryderen til. Sådan forsætter du med hver gruppe, indtil du finder den gruppe som forudsager fejlen. (Her efter skal du finde den el artikel som forudsager fejlen i gruppen som slår relæet fra)

4
Kontroller dine sikringer

I dit relæ kan der sidde der en række sikringer og/eller et nyere relæ som ikke anvender sikringer. Disse sikringer og kontakter dækker over grupperne de "sikre".

Sikringen er intakt, når der er en lille grå eller rød ”prop” i enden. Er ”proppen” væk skal sikringen skiftes. Dog kan den i visse tilfælde godt blive siddende, selvom sikringen er sprunget. Her bør man så prøve sig frem med en ny sikring.

5
Skift dine sikringer

Brug lidt kræfter til at løsne sikringsholderen og fjern sikringen som er sprunget. Du skal udskifte denne til en ny sikring med samme strømstyrke eller ampere. Anvender du højere ampere, så vil sikringen ikke være i stand til at udføre sit beskyttelse arbejde optimalt.

Dette kan derfor resultere i en elektrisk brand. Placer den nye sikring af samme ampere som den sprunget sikring, i sikringsholderen (det hvor du har fjernet den gamle sikring som er sprunget.)